Savršen spoj džina i cigarillosa

Travanj 14, 2020

U svijetu duhanskih proizvoda, kubanske cigare su sinonim za profinjenost i glamur. Izrada cigara i cigarillosa potječe iz Amerike, a u Kubi i Havani odvija se pravo rustikalno umijeće izrade istih. Činjenica da se veoma teško nalaze van Kube, čini ih još poželjnijim.

Cigar i cigarillo najpoznatiji su duhanski proizvodi izrađeni od rezanog i fermentiranog duhana umotanog u duhanski list. Izvorno nemaju filter te se prilikom konzumiranja ne udišu u pluća. Pušenje ove cigare predstavlja pravi ritual.

Cigarillosi pružaju istinskom ljubitelju mogućnost uživanja u jedinstvenoj kombinaciji ukusa i aroma kao što su arome vanilije, kave ili čokolade.

Mnogi konzumiraju ovakav oblik duhana uz alkoholna pića.

U kombinaciji sa in tonikom i njegovom svježinom između udisaja dima cigarillosa stvara se posebna fuzija poroka.

Nema osobe koja je konzumiranjem ina ostala ravnodušna. Uz dodatak tonika nastaje vrlo osvježavajuće piće, a idealnu kombinaciju daju mu note krastavca, papra, ružmarina, ružina sirupa…

Alkohol za in se dobiva od žitarica i destilacijom bobica smreke, borovica, citrusa ili začina te izvlači esencijalna ulja iz istih, jer je sam po sebi bezukusan. Posebnost je u molekularnom sastavu samog ina i tonika zbog čega odlično pašu. Molekule su im vrlo slične te se privlače i tvore neku novu mjehurićastu dimenziju u ustima. Nije ni čudo kako je brzinom munje postao nezaobilazno trendi piće u svim kafićima i restoranima diljem Hrvatske i šire.

Kao što ljeti odlično paše hladni in tonik, tako zimi idealno prija kuhani in! Ako još niste probali ovakvo piće, vrijeme je da se počastite. Za vrijeme Adventa već je postao standardna ponuda svih ugostitelja. Potpuno nova dimenzija okusa ostaviti će vas bez daha.

ZANIMLJIVOST

Å kotski gin Botanist sastoji se čak od 31 vrste aroma

Donosimo vam jedan od recepata na bazi kuhanog ina.

Potrebni sastojci:

0,2 dl in

1 komadić đumbira

2 prutića cimeta

5 klinčića

200 ml soka od jabuke

1 bio naranča

1 prstohvat pimenta

Priprema čarolije:

Đumbir sitno nasjeckajte i ogulite koru naranče na tanke trakice. Potom sve preostale sastojke, osim ina, zagrijte u loncu te ostavite na srednjoj vatri da se lagano grije oko 20 minuta. Kada se otpuste svi sokovi dodajte in i ovaj jednostavan, a ukusan pripravak je gotov.

Uživajte u svakom gutljaju!